Kristína, Tina, Tinka, Kristínka a jej význam mena

13.12.2015 08:50

Ženské meno Kristína má grécky pôvod a v preklade znamená "kresťanka". Toto meno patrí na Slovensku k obľúbeným a nositeľky oslovujeme Tina, Tinka, Kristínka. Meniny oslavujú 16. januára.

Pôvod mena z gréckeho Christianos, čo znamená kresťan.

Žena s týmto menom vo svojom živote je raz hore a zase raz dole. Neraz sa jej naskytne mnoho príležitosti na úspech, ale pohodlnosťou, pomalšími reakciami a obavou z riskovania ich premešká. Je schopná, usilovná, trpezlivá a cieľavedomá, ale chýba jej dávka priebojnosti, odvahy a tvrdohlavosti.Kristíny sa do všetkého nehrnú, konajú s veľkou rozvahou a hlavne nerozčuľujú sa. Stoja oboma nohami na pevnej zemi a sú cieľavedomé.

 

Rodina je u nej na prvom mieste. Hľadá si partnera s ktorým by si založila obrovskú rodinu. Ako matka je ukážková, k svojím deťom je vrúcna, ale i prísna. Nie vždy natrafí na toho pravého, preto sa ľahko môže stať, že ostane slobodnou matkou. V takejto situácii už sa neschová do "ulity", ale bude bojovať ako "levica", len aby jej dieťa malo všetko a bolo šťastné.

Kristínky horlivo študujú, či už ide o filozofiu, ekonómiu, diplomaciu, alebo techniku. Stáva sa, že povolanie, ktoré si zvolia ich celkom pohltí. Tieto dievčatá sú tiež opatrné a uzavreté, nepatria k tým, ktoré sa o krátky čas vrhnú niekomu do náručia. V citovej oblasti oceňujú porozumenie a nežnosť.

 

Ich zdravie je v podstate dobré, i keď v detstve si vyžadujú veľkú opateru. Majú predispozície na lymfatické choroby. Prospeje im striedmosť v strave a častý pobyt v prírode.

Obľúbená farba týchto žien je pomarančová, zelená a biela, ochranné kamene jaspis a nefrit. Ich totemová rastlina je encián.

Kristíne urobte radosť bohatou kytičkou bielych a oranžových klinčekov. Kyticu ozdobte zelenými trávami a listami papradí, v kytičke tak budú skombinované všetky šťastné farby žien tohto mena.  

Ak chcete Kristínu potešiť na dlhšie ako pár dní, kým jej vydrží kytica, podarujte jej črepníkový cyklámen kvitnúci bielym kvetom.  

Meno Kristína je šťastným menom žien, narodených v znameniach Rak, Lev, Panna a Škorpión.